Ημερολόγιο Γκαλερί Αναζήτηση Εγγραφή Σύνδεση 

[ +/- ] [ Τώρα είναι Παρ 29 Μαρ 2024, 01:30 ]


 Σελίδα 1 από 1 [ 10 Δημοσιεύσεις ] 



 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Περιπέτεια στην Σπάρτη (από πολλαπλασιαστή?)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ 02 Νοέμ 2008, 20:54 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ 15 Σεπ 2008, 23:20
Δημοσιεύσεις: 103
Τοποθεσία: Μαρούσι
Το Σάββατο το μεσημέρι ξεκίνησα με την Τερέζα και τα δύο πιτσιρίκια (20 μηνών δίδυμα) για Γύθειο. Ήθελα να συμπληρώσω τα 1000χλμ μετά την ανακατασκευή για να γυρίσω στον Καρυάδη την Δευτέρα για τις ρυθμίσεις και την αλλαγή λαδιών πριν αρχίσω τα μαζέματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και κατόπιν φανοποιεία και βαφές.

Η Τερέζα πριν αρχίσουμε το ταξίδι μουρμούριζε κάνοντας αρνητικά σχόλια αλλά δεν έδωσα σημασία. Το ταξίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό. Η οδική συμπεριφορά της GSA άψογη, το ίδιο και η κατανάλωση και τα φρένα. Ο θόρυβος όμως ήταν δυνατός από το μοτεράκι που τραβούσε ωστόσο με αξιοπρέπεια την οικογένεια και τα μπαγκάζια της στο άνετο πορτ-παγκάζ.

Και ενώ πλησιάζαμε στην Σπάρτη σε μια ανηφορική στροφή και χωρίς καμία προειδοποίηση το μοτεράκι έσβησε…έτσι απλά. Η ώρα 16.00 και εγώ πανικόβλητος σταματώ στην δεξιά πλευρά του δρόμου. Πάλι καλά που πρόλαβα να μπω σε ένα μικρό χωριό με καμιά εικοσαριά σπίτια. 200 μέτρα πιο πρίν και θα ήμουν στην μέση του πουθενά. Σπρώχνω το αυτοκίνητο σε ένα πλάτωμα και σταματώ έναν αγρότη σε ένα φορτηγάκι ζητώντας βοήθεια. Κανένας από τους δυό μας δεν έχει τεχνικές γνώσεις για διάγνωση ή λύση και το δένουμε πίσω από το αγροτικό για αν μας κατεβάσει στην Σπάρτη. Η ώρα περνά και οι μπέμπηδες θέλουν μαμ, κοκο, και νάνι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η ρυμούλκηση επεισοδιακή καθώς το σχοινί κοντό και εγώ συνέχεια στο φρένο για μην πέσω πάνω στο αγροτικό. Λίγο πριν μπούμε Σπάρτη χάνω τα φρένα, προσπαθώ να του κορνάρω αλλά τα αλαρμ είχαν ρίξει την μπαταρία. Βγάζω το κεφάλι από το παράθυρο και ουρλιάζω να σταματήσει με το δεξι χέρι στο χειρόφρενο. Καταφέρνουμε να σταματήσουμε χωρίς σύγκρουση με το χέρι μου παγωμένο στο χειρόφρενο, το αυτοκίνητο να μυρίζει καμένο και την υπόλοιπη οικογένεια σε κατάσταση πανικού…Βγαίνω έξω και βλέπω ότι το αυτοκίνητο είχε καθίσει, λογικό σκέφτηκα με το μοτέρ σβηστό. Βγάζουμε το αυτοκίνητο από τον δρόμο και κατεβαίνω με το αγροτικό στην Σπάρτη για γερανό….κοντεύει να βραδιάσει. Επιστρέφω στο αυτοκίνητο και ανοίγω το καπό. Του λέω πως αν το σπρώξω παίρνει μπρος αλλά σβήνει μόλις αφήσω το γκάζι. Δοκιμάζουμε και μαζί και πάλι τα ίδια. Τσεκάρει καρμπυρατέρ όλα καλά. Ελέγχει καλώδια, μπουζί και φτάνει στον πολλαπλασιαστή όπου διαπιστώνει ότι δεν φέρνει ρεύμα. Τον βγάζει και ψάχνουμε για ανταλλακτικό σε ένα κοντινό μαγαζί. Είναι Σάββατο βράδυ κι όλα κλειστά…Ρυμουλκούμε το αυτοκίνητο μέσα στην Σπάρτη και το αφήνουμε έξω από το συνεργείο της Citroen. Του δίνω τα κλειδιά και κανονίζουμε να μιλήσουμε την Δευτέρα όταν το αυτοκίνητο είναι έτοιμο για να το ανεβάσω Αθήνα…Συνεχίσαμε το ταξίδι στο Γύθειο με ταξί αλλά η συνέχεια δεν έχει ενδιαφέρον.

Δυστυχώς η αξιοπιστία στο αυτοκίνητο (που μέχρι τώρα έχει φτάσει τα 4000 ευρώ) άρχισε να χάνεται, τουλάχιστον για διαδρομές εκτός πόλης. Έχω την εντύπωση ότι η βλάβη, (όποια και να ήταν) δεν είναι σοβαρή. Προσωπικά μου έδωσε την εντύπωση τροφοδοσίας και όχι ηλεκτρολογικού προβλήματος αλλά όπως είπα και νωρίτερα δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για διάγνωση του προβλήματος πόσο μάλιστα για την επισκευή του στην άκρη του δρόμου και μάλιστα με μικρούς συνεπιβάτες που δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν την περιπέτεια που ακολουθεί ένα χαλασμένο αυτοκίνητο….Το μέλλον διαγράφεται σκοτεινό για την GSA μου…Περιττό να αναφέρω τα σχόλια και τις διαθέσεις της υπόλοιπης οικογένειας….

Αύριο θα έχω νεώτερα, μέχρι τότε περιμένω τα σχόλια και τις σέψεις σας

Φιλικά
Σταύρος ΄84 GSA 1.1L


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ 02 Νοέμ 2008, 22:44 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ 16 Οκτ 2006, 14:23
Δημοσιεύσεις: 1897
Τοποθεσία: Πειραιάς
Σταύρο κρίμα για την περιπέτειά σου....

Κατ αρχάς κακώς που δεν έχεις οδική βοήθεια.
Για να αποκτήσει αξιοπιστία ένα αυτοκίνητο που ήταν παρατημένο, πρέπει να περάσει αρκετός καιρός. Να μπει σε μία σειρά.

Απ'ότι θυμάμαι μια φορά, μου είχε πει ένας μάστορας, πως η ηλεκτρονική ανάφλεξη της GSA, αφήνει "στα κρύα του λουτρού" και δεν προειδοποιεί.

Από τη στιγμή που δε φέρνει ρεύμα, το προβλημα σου εστιάζεται στον πολλαπλασιαστή - ανάφλεξη.

Το ότι θα ακούς πολλά από τους γύρω σου, ειναι δεδομένο, αφού όλοι όσοι ασχολούμαστε με παλιά αυτοκίνητα το αντιμετωπίζουμε... ;)

Καλή συνέχεια....Περιμένουμε νεα σου.

_________________
Εικόνα

Όταν κάποιοι έβλεπαν βατράχους, ο Flaminio Bertoni είδε ένα αυτοκίνητο!!!


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ 02 Νοέμ 2008, 23:21 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ 15 Σεπ 2008, 23:20
Δημοσιεύσεις: 103
Τοποθεσία: Μαρούσι
Γιώργο σε ευχαριστώ

Οδική βοήθεια έχω (μαζί με την ασφάλεια του αυτοκινήτου). Με φόβισε όμως η ώρα καθώς πλησίαζε η νύχτα και έψαξα να βρω πιο άμεση λύση καθώς δεν γνωρίζω την ώρα ανταπόκρισης.

Υπάρχουν κάποια ανταλλακτικά που καλό θα ήταν να έχουμε πάντα μαζί μας π.χ. ηλεκτρονική, πολλαπλασιαστη, τρόμπα ή κάτι άλλο?


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ 03 Νοέμ 2008, 00:31 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ 09 Φεβ 2007, 19:48
Δημοσιεύσεις: 969
Τοποθεσία: Μέγαρα
Εικόνες: 0
Λοιπον καλό θα είναι να έχεις πολλαπλασιαστη, ηλεκτρονική (εαν εχεις μοντελο με ηλ/κη), σπρει επαφων κι ενα κατσαβιδακι (για να ξυσεις την βρωμα στις επαφες στο καπακι του διανομεα). Φυσικο είναι τα ηλεκτρονικα μετα από 25 χρονια να μην ειναι σε φόρμα!!!
Πρεπει να συναντηθουμε προκειμενου να γνωρισεις το αμάξι τεχνικώς ετσι ώστε να μην σε φοβιζει κατι την στιγμή που δεν λειτουργει. Το να παρατησεις ανακατασκευασμενο αμαξι για μια ζημια των 10-15 ευρω δεν είναι λογικό. Καλό θα είναι να έχεις αυτα τα αντ/κα μαζι σου ωστε αν χρειαστεις οτιδήποτε την δυσκολη στιγμη να μην εχεις προβλημα και ουτε γκρινιες ουτε φασαριες... :thumbup Μην απογοητευεσαι από τώρα εμενα η δικια μου 16βαλβιδη BX με παιδεψε 3 μέρες αλλά έγινε αστέρι!!!

_________________
GS Club 1.0 1972, GS X3 1.3 1979, GSA X3 1.3 1982, BX GTi 16Valve 1.9 1989, Saxo LX 1.1 2000, Xsara Exclusive 1.6 2003, C3 1.4 HDi 2007. Εχω LHM στις φλεβες μου.....
http://www.imageshack.gr/view.php?file= ... gldkx1.jpg
Εικόνα


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Περιπέτεια στην Σπάρτη (από πολλαπλασιαστή?)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 04 Νοέμ 2008, 13:56 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ 11 Σεπ 2006, 10:41
Δημοσιεύσεις: 134
Τοποθεσία: Αθήνα (Δ.Π.) - Πάτρα
Σταύρο λυπάμαι που η πρώτη διαδρομή με την GSA είχε δυσάρεστες συνέπειες, αλλά απλά κ λαϊκά "μην μασάς"!!!

Όπως είπαν οι φίλοι μας θέλει το χρόνο της για να επανέλθει πλήρως 100% αλλά και για να "μάθετε" ο ένας τον άλλο καλύτερα!
Σίγουρα θα είναι κάτι απλό κ μόλις την ξαναοδηγήσεις θα τα ξεχάσεις όλα!
Τώρα η γκρίνια της οικογένειας λίγο πολύ είναι δεδομένη γιατί όλοι έχουμε καλομάθει με τα καινούργια αυτοκίνητα, αλλά πίστεψε με εάν σε αφήσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο ελάχιστα μπορείς να κάνεις, ενώ με την GSA θα μάθεις να κάνεις πολλά μικροπράγματα που θα σε βγάζουν παλικάρι ;-)

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε νέα σου κ ελπίζω να είναι σύντομα και καλά!

Φιλικά
Νικόλας


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Περιπέτεια στην Σπάρτη (από πολλαπλασιαστή?)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ 09 Νοέμ 2008, 23:56 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ 15 Σεπ 2008, 23:20
Δημοσιεύσεις: 103
Τοποθεσία: Μαρούσι
Μια εβδομάδα μετά…Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά μου πήρε λίγες μέρες να καταλάβω ότι το φόρουμ άλλαξε διεύθυνση…ουπς!

Gez θα το ήθελα πάρα πολύ να κάτσω στο θρανίο και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ σχετικά με τα μηχανολογικά της GSA. Και μόνο η ιδέα με συναρπάζει!!! Πες μου το μέρος και την ώρα και θα είμαι παρόν (καλύτερα να είναι Σαββατοκύριακο καθώς εργάζομαι μέχρι αργά τις καθημερινές αλλά αν δεν μπορείς θα προσπαθήσω κάποια(ες) μέρες να αλλάξω το πρόγραμμά μου).

Λοιπόν νεότερα σχετικά με την βλάβη. Την Δευτέρα το πρωί η Citroen στην Σπάρτη έβαλε πάλι τον πολλαπλασιαστή στη θέση του και όλα καλά, σαν να μην συνέβη τίποτα. Ο πατέρας μου ανέβασε το αυτοκίνητο στην Αθήνα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και την επόμενη μέρα το πηγαίνω Καρυάδη για το service των 1000χλμ και εξιστορώ την περιπέτεια των προηγούμενων ημερών. Ο μηχανικός έπεσε από τα σύννεφα καθώς όπως είπε και ο ίδιος ήταν το μόνο εξάρτημα που δεν είχε αλλάξει γιατί είχε κάποια δυσκολία με τα ανταλλακτικά. Συμφωνήσαμε για τον φόβο των Ιουδαίων να τον αλλάξουμε με καινούργιο πολλαπλασιαστή και ο έλεγχος που έκανε σε φρένα και στο χειρόφρενο δεν έδειξε κάποια ζημία που πιθανόν να είχα προξενήσει κατά την προσπάθεια ρυμούλκησης του αυτοκινήτου.

Τέλος το Audi της Τερέζας έμεινε από μπαταρία το Σάββατο και βρήκα ευκαιρία να τους κάνω βόλτα με την GSA εδώ γύρω στην Αθήνα. Όπως λένε η εκδίκηση σερβίρεται καλύτερα κρύα και το διασκέδασα πολύ να βλέπω τα καλώδια από την GSA να δίνουν ζωή στο Audi σήμερα το βράδυ…μία σου και μία μου!

Σας ευχαριστώ και πάλι
Σταύρος ΄84 GSA 1.1L


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Περιπέτεια στην Σπάρτη (από πολλαπλασιαστή?)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ 10 Νοέμ 2008, 04:07 
Χωρίς σύνδεση
Honored Member
Honored Member
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 20 Φεβ 2007, 21:04
Δημοσιεύσεις: 3526
Τοποθεσία: GoodView
Εικόνες: 33
Goldentie τέλος καλό όλα καλά απ' ότι φαίνεται :thumb

Μακάρι η επόμενη βόλτα να σε αποζημιώσει. :shift :shift

_________________
Εικόνα Εικόνα
"Tρακτερισμός": Κατάσταση κατά την οποία κινητήρας THP γουργουρίζει σαν αγροτικό όχημα κατά την πρωινή εκκίνησή του!!!


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Περιπέτεια στην Σπάρτη (από πολλαπλασιαστή?)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 11 Νοέμ 2008, 01:08 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ 16 Οκτ 2006, 14:23
Δημοσιεύσεις: 1897
Τοποθεσία: Πειραιάς
Goldentie έγραψε:
Gez θα το ήθελα πάρα πολύ να κάτσω στο θρανίο και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ σχετικά με τα μηχανολογικά της GSA. Και μόνο η ιδέα με συναρπάζει!!! Πες μου το μέρος και την ώρα και θα είμαι παρόν (καλύτερα να είναι Σαββατοκύριακο καθώς εργάζομαι μέχρι αργά τις καθημερινές αλλά αν δεν μπορείς θα προσπαθήσω κάποια(ες) μέρες να αλλάξω το πρόγραμμά μου).


:ot
Μου φαίνεται οτι έφτασε ο καιρός για τα technical meeting που συζητάγαμε με τον GeZ....
Φτάνει να ορίσουμε το χωρο και το χρονο της συνάντησης και να το ανακοινώσουμε!!!

Τι λες Γιώργη????
:ot

_________________
Εικόνα

Όταν κάποιοι έβλεπαν βατράχους, ο Flaminio Bertoni είδε ένα αυτοκίνητο!!!


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Περιπέτεια στην Σπάρτη (από πολλαπλασιαστή?)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 11 Νοέμ 2008, 15:28 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ 11 Σεπ 2006, 10:41
Δημοσιεύσεις: 134
Τοποθεσία: Αθήνα (Δ.Π.) - Πάτρα
μμμμ ωραία ιδέα!!!
ελπίζω να καταφέρω κ εγώ να είμαι εκεί να σας γνωρίσω κ να... μάθω!

Σταύρο χαίρομαι που όλα τελείωσαν καλά ;-)
εύχομαι να ήταν η μία κ μοναδική "ψυχρολουσία" αυτή κ πλέον όλα να είναι απλά... τέλεια!!!


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Περιπέτεια στην Σπάρτη (από πολλαπλασιαστή?)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ 12 Νοέμ 2008, 12:07 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ 09 Μαρ 2007, 13:50
Δημοσιεύσεις: 655
Τοποθεσία: Lund, Sweden
Για αυτό εγώ σταμάτησα να κάνω μεγάλα ταξίδια με το ξάντια... Γιατί βαρέθηκα όλο κάτι να χαλάει και να ψάχνω να βρίσκω ανταλλακτικό και μάστορα στο...πουθενά.
Μόνο εντός πόλης (ωστε ευκολα να παει στον Καρυαδη).


Κορυφή 
 
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
 
 Σελίδα 1 από 1 [ 10 Δημοσιεύσεις ] 



Συναφή θέματα

Προβλημα στην πορεια
Δ. Συζήτηση: Τεχνικά Θέματα
Συγγραφέας: Anonymous
Απαντήσεις: 0
ομαδικη αποστολη καλωδίων στην αθηνα .
Δ. Συζήτηση: Γενικές συζητήσεις
Συγγραφέας: KarlBarks
Απαντήσεις: 0
Στην Μεγάλη Βρετανία με C4 Picasso
Δ. Συζήτηση: Γενικές συζητήσεις
Συγγραφέας: kostask
Απαντήσεις: 13
Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ στην ζωή μας
Δ. Συζήτηση: Γενικές συζητήσεις
Συγγραφέας: Lohias^
Απαντήσεις: 37
ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
Δ. Συζήτηση: Εσωτερικό-εξωτερικό C4
Συγγραφέας: kolokithaki
Απαντήσεις: 7
Κορυφή
 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

 
 

 
Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Σύνδεση
Όνομα μέλους:

Εγγραφή
Κωδικός:

Ξέχασα τον κωδικό μου
Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενεργοποίησης πάλι
Αυτόματη σύνδεση σε κάθε επίσκεψη
Απόκρυψη των στοιχείων μου κατά την διάρκεια της σύνδεσης

Για να συνδεθείτε πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Η εγγραφή γίνεται σε λίγα μόνο λεπτά, αλλά σας παρέχει αυξημένες δυνατότητες. Επίσης οι διαχειριστές μπορεί να χορηγούν επιπρόσθετα δικαιώματα στα εγγεγραμμένα μέλη. Πριν συνδεθείτε, σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε τους όρους χρήσης και τις σχετικές τακτικές. Παρακαλούμε να διαβάσετε τους κανόνες της Δ. Συζήτησης κατά την πλοήγησή σας σε αυτό.

Όροι χρήσης | Προσωπικό απόρρητο

 
Απέκτησε Greek Citroen Club αξεσουάρ
Απέκτησε Greek Citroen Club αξεσουάρ
 
cron