Ημερολόγιο Γκαλερί Αναζήτηση Εγγραφή Σύνδεση 

[ +/- ] [ Τώρα είναι Πέμ 28 Μαρ 2024, 20:05 ]


 Σελίδα 1 από 1 [ 8 Δημοσιεύσεις ] 



 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: To C3 αποφάσισε να αλλάξει μυαλά;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 08 Νοέμ 2011, 17:47 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ 10 Ιούλ 2011, 17:18
Δημοσιεύσεις: 15
Έχω ένα Citroen Pluriel του 2007 με 32.000 χιλ. πλέον. Το είχα αγοράσει πέρυσι (με ένα κακοφτιαγμένο τρακάρισμα που είχε πάρει λίγο σασί) σε πολύ καλή τιμή, αφού το τσέκαρα και πληροφορήθηκα ότι μπορώ να το φτιάξω (κάτι που έκανα).

Μαλακία ίσως, αλλά είχα μπει σε ένα citroen και είχα ενθουσιαστεί, ενώ το άντεχε και η τσέπη μου. Γενικά πάντως με το που το πήρα, το μάζεψα (σασί, μπιλιοφόρος ραγισμένος, γενικό σέρβις, μπαταρία, λάστιχα, μέχρι και βάψιμο φτερού που είχε γρατζουνιές κλπ). Τα είχα υπολογίσει στη μειωμένη τιμή που και πάλι ήταν αρκετά χαμηλότερη από όλα τα αντίστοιχα αυτοκίνητα.

Από τότε σχετικά πάει καλά, εκτός από πολλαπλασιαστες (140 Ευρώ) και του γεγονότος ότι μου έσκασε δύο φορές μια φλάτζα που έχει σχέση με το παραφλού την οποία άλλαξα με πολύ μικρό κόστος (50 Ευρώ την πρώτη φορά, ενώ τη δεύτερη φορά δε μου πήρε χρήματα ο μηχανικός, διότι έγινε στο καπάκι). Βέβαια με άφησε στο δρόμο, ενώ πήγαινα δουλειά, και με κουβάλαγε γερανός, που μου κακοφάνηκε, διότι μετρά η ταλαιπωρία, αλλά σκέφτομαι ότι "γίνονται αυτά".

Σήμερα το πρωί -μετά από αρκετούς μήνες χωρίς προβλήματα- κατεβαίνω να το βάλω μπρος και διαπιστώνω ότι με το που το βάζω στο δευτερόλεπτο σβήνει. Βγαίνω έξω, ανοίγω τη μηχανή και βλέπω ότι δεν είχε παραφλού (το βράδυ δούλευε). Κοιτώ το δρόμο και ήταν μούσκεμα (από το βράδυ, διότι είχε εξατμιστεί αρκετά. Του βάζω λίγο και βλέπω να φεύγει από κάτω. Απορώ, διότι 3η φορά το ίδιο πράγμα δεν παίζει και το πηγαίνω σε γνωστή αντιπροσωπεία Citroen, την οποία έχω επιλέξει πρόσφατα (για μια βλακειούλα με κάτι κουμπώματα), διότι ζητούσαν ακριβώς ότι τιμές παίζουν και στο εξωτερικό, χωρίς να δαγκώνουν.

Το κοιτούν τα παιδιά και παθαίνω σοκ. Είχε σπάσει ο θερμοστάτης, είχε ποτίσει η πλεξούδα και ο εγκέφαλος...Μια στο εκατομμύριο. Εν τω μεταξύ το βράδυ που το πάρκαρε η κοπέλα μου, μου φάνηκε περίεργο ένα τίναγμα του στο παρκάρισμά της, αλλά που να φανταστώ.

Επειδή δεν είμαι μηχανικός, ο εγκέφαλος, αν βραχεί, έχει καμιά ελπίδα να συνέλθει; Η πλεξούδα επισκευάζεται μου είπαν, αν και πάλι δεν έχω ιδέα πως!!!Είναι δυνατό να έγιναν σε ένα βράδυ όλα αυτά ή γίνεται εδώ και καιρό, όπως σκέφτομαι; Πως το νερό πηγε προς τα πάνω; Δεν υπάρχει βαρύτητα;!!!!

Καμιά αποψη; Τότε ήμουν χαμένος. Τώρα το συνειδητοποιώ και σκέφτομαι χαζές ίσως ερωτήσεις. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά που το είδαν, απλά έχω φρικάρει.

Φίλος, όχι μηχανικός, επιμένει ότι αν αλλαχθεί εγκέφαλος, το αμάξι δε συνέρχεται. Ισχύει;

Εχουμε στεναχωρηθεί πολύ, διότι μου έκατσαν πολλές οικονομικές ατυχίες το τελευταίο δίμηνο (συν την ατυχία που ονομάζεται Κυβέρνηση...) και έχουμε γονατίσει.

750 τιμή εγκεφάλου είναι οκ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: To C3 αποφάσισε να αλλάξει μυαλά;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 08 Νοέμ 2011, 19:27 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ 10 Ιούλ 2011, 17:18
Δημοσιεύσεις: 15
Μου έδωσαν τον εγκέφαλο και προσπαθώ να κάνω ό,τι κάνουμε με ένα βρεγμένο κινητό!!!Δίπλα σε ένα μεγάλο πιστολάκι (αερόθερμο). Είχε υγρασία.

Ελπίζω να εξατμιστεί πιο γρήγορα η υγρασία, μήπως δουλέψει και γλιτώσω -όσα πάει και αν πάει- το 750 άρι. Το είδα σε ξένο φόρουμ. Τι άλλο θα κάνω για το Citroen μας, έλεος.


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: To C3 αποφάσισε να αλλάξει μυαλά;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 08 Νοέμ 2011, 20:42 
Χωρίς σύνδεση
Honored Member
Honored Member
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 09 Σεπ 2006, 14:24
Δημοσιεύσεις: 5576
Τοποθεσία: Τρίπολη
Aν απο το βραχυκύκλωμα έχει καεί κάτι στον εγκέφαλο, τότε όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται τίποτα. Αν όμως τα προβλήματα ήταν μόνο απο την υγρασία (μικροβραχυκυκλώματα χωρίς καταστροφή ηλεκτρονικών) τότε έχεις ελπίδες!!!

Θα σε συμβούλευα, μόλις το στεγνώσεις 100%, να ψεκάσεις τις πλακέτες με ένα καθαριστικό σπρέι ηλεκτρικών επαφών, γιατί μπορεί να έχουν μείνει άλατα στην πλακέτα και το βραχυκύκλωμα να συνεχίζεται.
(Όπως ξέρεις, το βραχυκύκλωμα δεν δημιουργείται απο το νερό αλλα απο τα άλατα. Αν δηλαδή ρίξεις απεσταγμένο νερό σε μια πλακέτα αυτή δε θα βραχυκυκλώσει... Τα άλατα κάνουν τη ζημιά)

_________________
Εικόνα


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: To C3 αποφάσισε να αλλάξει μυαλά;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 08 Νοέμ 2011, 20:51 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ 16 Αύγ 2010, 19:36
Δημοσιεύσεις: 20859
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εικόνες: 1
Γιάννη,είμαι της άποψης να μην τον ανοίξει ο φίλος αν δεν είναι γνώστης,καλύτερα κάποιος που κατέχει. :thumb

_________________
Η ΓΝΩΣΗ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟ.


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: To C3 αποφάσισε να αλλάξει μυαλά;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 08 Νοέμ 2011, 21:00 
Χωρίς σύνδεση
Honored Member
Honored Member
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 09 Σεπ 2006, 14:24
Δημοσιεύσεις: 5576
Τοποθεσία: Τρίπολη
Σωστό :thumb

_________________
Εικόνα


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: To C3 αποφάσισε να αλλάξει μυαλά;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 08 Νοέμ 2011, 23:58 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ 10 Ιούλ 2011, 17:18
Δημοσιεύσεις: 15
Αν σκεφτείτε ότι έβαζε μπρος το αμάξι, αλλά είχε μικροπροβλήματα (βραχυκύκλωνε), μάλλον μέσα μπορεί και να είναι οκ. Άλλωστε πρόσεξα ότι ουσιαστικά είναι απόλυτα στεγανό...Τα τρία βύσματά του μπορούν να αποκτήσουν άλατα, ΑΛΛΑ δεν υπάρχει πρόσβαση μέσα. Παράλληλα και ο εγκέφαλος περικλείεται από ένα μείγμα πηλού-πορσελάνης, επίσης στεγανό. Για αυτό ελπίζω να τη γλίτωσα.

Εξωτερικά η κατασκευή του δε φαίνεται τόσο σύνθετη, αν και δεν έχω ιδέα τι βρίσκεται μέσα!!!

Τον στέγνωσα όσο πάει...Από εκεί και πέρα από τις τρεις υποδοχές του, οι δύο είναι καθαρές, αλλά η τρίτη έχει λίγα άλατα.Τη φύσηξα με αέρα (για pc) και καθάρισε σχεδόν εντελώς, αλλά όχι τέλεια. Θα ρωτήσω για αυτό το καθαριστικό. Για να δούμε. Λόγω συνεχών μαστορεμάτων σε pc κλπ, δε μπορώ να χωνέψω ότι λόγω υγρασίας έπαθε τέτοια ζημιά. Αν δε τη γλιτώνω, θα πρέπει να πληρώσω.

Χαζή απορία:

To παραφλού έχει άλατα;

Και που βρίσκουμε αυτό το σπρέυ;


Κορυφή 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: To C3 αποφάσισε να αλλάξει μυαλά;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ 09 Νοέμ 2011, 06:45 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ 24 Ιουν 2009, 18:35
Δημοσιεύσεις: 4428
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Εικόνες: 3
:welc
Φιλε tarrash,
ο εγκεφαλος δεν εχει παθει τιποτα γιατι οπως ειπες και εσυ ειναι απολυτα στεγανος.οσο για να καει απο βραχυκυκλωμα στα πιν απο τις φισες του,ειναι δυσκολο, οποτε μην στεναχοριεσε για αυτο και για το κοστος του.
Ψαξε γιατι σου πεταει τα νερα.Απ'οτι φαινεται τα πεταει απο οπου βρει πιο αδυνατο σημειο(μια απο την ταπα,την αλλη απο το θερμοστατη,μετα μπορει να σκασει το ψυγειο,κτλ).
Το πιθανοτερο σεναριο ειναι να ειναι στα προθυρα φλαντζας κεφαλης.Δηλαδη απο την φλαντζα φευγει συμπιεση απο καποιο κυλινδρο-κυλίνδρους και περναει στο κυκλωμα του νερου ψυξης του κινητηρα,με αποτελεσμα να αυξανετε η πιεση στο κλειστο κυκλωμα του νερου!!!!!! Το εχω αντιμετωπίσει στο δικο μου αυτοκινητο.
Και λεω στα προθυρα γιατι αν το αφήσεις ετσι θα χειροτερεψουν τα πραγματα,με αυξημενες θερμοκρασιες,με λαδια να περνουν στο κυκλωμα του νερου και αντιστροφα κτλ., και το κοστος επισκευης να μεγαλωνει....

_________________
Βασίλης AX Gti


Το/Τα ακόλουθα μέλος ευχαρίστησε vil για την δημοσίευση του/της: tarrash
Κορυφή 
 
 
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: To C3 αποφάσισε να αλλάξει μυαλά;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ 09 Νοέμ 2011, 11:17 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ 10 Ιούλ 2011, 17:18
Δημοσιεύσεις: 15
Βασίλη,

Ευχαριστώ για όλα. Αυτό που λες ακούγεται πολύ λογικό, αν σκεφτείς ότι φαίνεται ότι έχει πολύ πολύ μικρή διαρροή και το ψυγείο (έχω απογοητευτεί, διότι έχω ρίξει τρελά χρήματα για να το έχω σε άριστη κατάσταση και όλο ζητάει). Και είμαι και αμετανόητος, γιατί μου ζητούσαν να το αγοράσουν και δεν το έδινα!

Να ρωτήσω και πάλι κάτι; Πως μπορεί να ελεγχθεί η πιθανότητα φλάτζας μηχανής, χωρίς να λυθεί η μηχανή;Και πόσο θα πάει ο έλεγχος; Και να φανταστείς ότι είναι 3ων ετών αμάξι.

Από εκεί και πέρα με τον εγκέφαλο βρήκα λύση μέσω γνωστής που της έπεσε η BMW της σε ρέμα. Απλά πας σε τεχνικό κινητών, σου καθαρίζει τις επαφές και ΕΑΝ ακόμη ο εγκέφαλος δεν ανταποκρίνεται, τότε το βάζεις σε "μπανιέρα" υπερύθρων (εκεί ζωντανεύουν όσα κινητά πέσουν σε θάλασσα κλπ), όπου καθαρίζει κάθε υγρασία κλπ από κυκλώματα. Η κοπέλα έχει το αμάξι της εδώ και 5 χρόνια χωρίς πρόβλημα πλέον.

Προς το παρόν προσπαθώ να γλιτώσω ό,τι μπορώ...Για να δούμε.


Κορυφή 
 
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
 
 Σελίδα 1 από 1 [ 8 Δημοσιεύσεις ] 



Συναφή θέματα

Σκουπακι, φαρασακι, και τα μυαλα στα καγκελα...
Δ. Συζήτηση: Βελτιώσεις C4
Συγγραφέας: crazywolf
Απαντήσεις: 295
Κορυφή
 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

 
 

 
Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Σύνδεση
Όνομα μέλους:

Εγγραφή
Κωδικός:

Ξέχασα τον κωδικό μου
Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενεργοποίησης πάλι
Αυτόματη σύνδεση σε κάθε επίσκεψη
Απόκρυψη των στοιχείων μου κατά την διάρκεια της σύνδεσης

Για να συνδεθείτε πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Η εγγραφή γίνεται σε λίγα μόνο λεπτά, αλλά σας παρέχει αυξημένες δυνατότητες. Επίσης οι διαχειριστές μπορεί να χορηγούν επιπρόσθετα δικαιώματα στα εγγεγραμμένα μέλη. Πριν συνδεθείτε, σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε τους όρους χρήσης και τις σχετικές τακτικές. Παρακαλούμε να διαβάσετε τους κανόνες της Δ. Συζήτησης κατά την πλοήγησή σας σε αυτό.

Όροι χρήσης | Προσωπικό απόρρητο

 
Απέκτησε Greek Citroen Club αξεσουάρ
Απέκτησε Greek Citroen Club αξεσουάρ